Derfor får pasientene dine brev fra deg i Digipost

Av Tine Okstad Vie 9. juli 2018

Flere av våre kunder har i den senere tid gitt tilbakemelding om at pasientene deres lurer på hvorfor de nå får brev og fakturaer til Digipost-kassen sin og ikke til den vanlige grønne. I denne artikkelen hjelper vi deg med å gi dem gode svar.

Les mer ›

Temaer: Effektiv drift, Automatisering og digitalisering

Kvitt deg med kontantene og behold pasientene

Av Hugo Mølmesdal 16. januar 2018

Sterke krefter i politikk, samfunns- og næringsliv har det kontantløse samfunnet som mål. Det er noen grunnleggende utfordringer knyttet til dette, men viljen til å håndtere utfordringene jobber på lag med de reformvillige kreftene. Vi mener det er få argumenter som forsvarer at nettopp legekontorene skal være den siste kontantbastionen.

Les mer ›

Temaer: Betaling

5 anbefalte artikler fra bloggåret 2017

Av Tine Okstad Vie 21. desember 2017

Vi avslutter 2017 med å se litt tilbake på hva året inneholdt på bloggen. Vi har gjort et lite utvalg av artikler fra 2017 som har slått godt an, og som vi mener du bør ta en titt på om du gikk glipp av dem da de ble postet.

Les mer ›

Temaer: Effektiv drift

Fører du fortsatt manuelt pasientregnskap?

Av Tine Okstad Vie 15. november 2017

Det brukes store ressurser i norske lege- og helsevirksomheter på å håndtere betaling, fakturering, betalingsoppfølging og bokføring. På mange legesenter kan disse oppgavene gjøres enklere og raskere.

Les mer ›

Temaer: Automatisering og digitalisering, Effektiv drift

Kan flere regler og forskrifter redusere ventetiden hos fastlegen?

Av Hugo Mølmesdal 30. august 2017

Fastlegens tid er et tema som engasjerer mange, og temperaturen stiger gjerne noen hakk når det er snakk om ventetid og pasientenes rettigheter. I hvilken grad kan regler og forskrifter bidra til å korte ned tiden på venterommet?

Les mer ›

Temaer: Effektiv drift

Så mye koster det når pasientene dine må vente

Av Hugo Mølmesdal 23. august 2017

Tid har en verdi for folk flest, og i mange tilfeller er tid som kjent penger. Det gjelder også for pasientene på venteværelset. Kø og ventetid hos legen har en kostnad, både for den enkelte pasient og for samfunnet som et hele.

Les mer ›

Temaer: Automatisering og digitalisering, Pasientopplevelse

Digital dialog med fastlegen - hva er nytt?

Av Hugo Mølmesdal 16. august 2017

Siden senhøsten 2014 har Direktoratet for e-helse, i tett samarbeid med EPJ-leverandørene, testet ut digital dialog mellom fasteleger og pasienter. I 2016 ble utprøvingen utvidet til å omfatte flere legekontorer. Hva er status og hva er nytt sommeren 2017?

Les mer ›

Temaer: Automatisering og digitalisering

Kontantene ER på vei bort - også fra legesenteret

Av Hugo Mølmesdal 9. august 2017

I et tidligere blogginnlegg spurte vi om betaling med kontanter er i ferd med å bli historie, også hos lege- og helsebedrifter. Tall og trender i tiden tilsier at kontantene er på vei ut fra legesenteret og samfunnet for øvrig - uten spørsmålstegn.

Les mer ›

Temaer: Betaling, Automatisering og digitalisering

5 tips for et triveligere venterom

Av Tine Okstad Vie 26. juli 2017

Å gå til legen det kanskje ikke er det kjekkeste man gjør. Forsøk derfor å skape en god opplevelse for de som sitter på venterommet. Her er noen tips.

Les mer ›

Temaer: Pasientopplevelse

Fordeler med å leie betalingsautomat

Av Tine Okstad Vie 19. juli 2017

Når du vurderer å anskaffe ny eller bytte eksisterende betalingsautomat bør du be om å få et tilbud på totalpakken før du tar stilling til hvordan det skal finansieres. Vi ser på fordelene med å leie betalingsautomat.

Les mer ›

Temaer: Automatisering og digitalisering, Betaling

Om DinePasienter.no

DinePasienter.no er en blogg av CrediCare. Her vil du finne artikler med tips og råd som er nyttig for deg som er involvert i drift av en helsevirksomhet. Blant temaene vi dekker er effektivitet, kundeservice, betaling, økonomi, pasienthåndtering og aktuelle systemer.

Besøk også credicare.no

  Følg oss på Facebook

Gratis e-bok: Selvbetjening og automatisering i helsevirksomheter

Siste innlegg

Søk i bloggen