Hva og hvem møter pasienter som ikke betaler?

Av Anette Hugøy 5. juli 2017

Har du noen gang lurt på hva og hvem som møter pasientene dine når de blir overlatt til et inkassobyrå? Bli med inn på kontaktsenteret vårt i CrediCare!

Les mer ›

Temaer: Betaling, Pasientopplevelse

Flere har mulighet til å betale faktura fra legen og tannlegen i juni

Av CrediCare Helse 21. juni 2017

 

Juni er måneden for utbetaling av feriepenger og skattepenger, og mange nordmenn har mer penger på konto enn ellers. Hva skal til for at dine pasienter velger å bruke av de ekstra kronene til å gjøre opp ubetalte fakturaer hos deg?

Les mer ›

Temaer: Betaling

Vanlige grunner til at pasienten er uenig i betalingskravet fra legen

Av Anette Hugøy 18. mai 2017

Regelverket rundt egenandeler på helsetjenester er relativt godt definert. Likevel er det mange pasienter som ikke kan eller forstår reglene, og som ikke kjenner sine plikter og rettigheter når det gjelder betaling og eventuelt betalingsfritak. Vi tar for oss noen av de vanligste grunnene til at pasienter har innsigelser til betalingskrav fra legen.

Les mer ›

Temaer: Betaling

Unge pasienter og regler for betaling hos legen

Av Anette Hugøy 3. mai 2017

Barn og unge har en rekke aldersbestemte rettigheter i forbindelse med bruk av helsetjenester, og det er også egne regler for kreditt og innkreving når det er snakk om unge betalere. Her er en oversikt over aldergrenser, rettigheter og betingelser knyttet til betaling  for unge og mindreårige hos legen.

Les mer ›

Temaer: Betaling

Når pasienten kommer til betalingsautomaten før regningskortet er klart

Av CrediCare Helse 26. april 2017

Det er ikke uvanlig at pasienten er klar til å betale for konsultasjon hos lege eller på sykehus før alle opplysninger og takster har kommet med på regningskortet. Dette høres kanskje ikke ut som en stor sak, men uferdige regningskort kan faktisk føre til både kundestøy og inntektstap. 

Les mer ›

Temaer: Automatisering og digitalisering, Betaling, Pasientopplevelse

Er det trygt å overlate oppfølging av pasienter til et inkassobyrå?

Av CrediCare Helse 19. april 2017

Dessverre er det fortsatt noen som lurer på om det er "trygt" å overlate betalingsoppfølging av pasienter til et inkassobyrå. Årsaken til spørsmålet har rot i gamle myter og misoppfatninger om hvordan inkassobyråer jobber. Her tar jeg et lite oppgjør med utdaterte holdninger til inkassobransjen.

Les mer ›

Temaer: Betaling, Outsourcing

Vanlige spørsmål om frikort hos lege

Av CrediCare Helse 12. april 2017

Frikortordningene i Norge bidrar til at alle har mulighet til å bruke den offentlige helsetjenesten. Her svarer vi på noen av de vanligste spørsmålene rundt frikort hos legen.

Les mer ›

Temaer: Betaling

5 vanlige spørsmål om betaling for legetime

Av CrediCare Helse 15. mars 2017

Pasienter som skal betale for legetime kan lure på så mangt. Her er fem spørsmål om pasientbetaling som både vi i CrediCare og ansatte i helsevirksomheter får ofte. Hvor mange av spørsmålene kan du svare på (før du har lest svarene)?

Les mer ›

Temaer: Betaling

Andelen som betaler på betalingsautomat hos legen øker med alderen

Av Eirik Søreide Klepaker 8. mars 2017

Med innføring av ny teknologi og nye selvbetjeningsløsninger, tenker man gjerne at det er behov for egne tiltak for de eldre brukerne. Våre statistikker viser imidlertid at det er de yngre som oftere velger faktura fremfor å betale med kort på betalingsautomaten hos legen!

Les mer ›

Temaer: Automatisering og digitalisering, Betaling

Regler for når du kan purre pasientene og hva du kan kreve i gebyr

Av Terje Fløtre 1. mars 2017

Purring blir av mange oppfattet som noe negativt, men egentlig er det kun en påminnelse til pasienten om at fakturaen fra legen ikke er betalt. Her er det du trenger å vite om regler rundt purring og purregebyr.

Les mer ›

Temaer: Betaling

Om DinePasienter.no

DinePasienter.no er en blogg av CrediCare. Her vil du finne artikler med tips og råd som er nyttig for deg som er involvert i drift av en helsevirksomhet. Blant temaene vi dekker er effektivitet, kundeservice, betaling, økonomi, pasienthåndtering og aktuelle systemer.

Besøk også credicare.no

  Følg oss på Facebook

Gratis e-bok: Selvbetjening og automatisering i helsevirksomheter

Siste innlegg

Søk i bloggen