Frode-Fyllingsnes02

«Frode med stol» er en Instagram-konto av de sjeldne. Mannen bak Instagram-kontoen er Frode Fyllingsnes, og han er ikke som personlig trenere flest – han har cerebral parese og bruker rullestol.
Treningssenteret Max Fitness disponerer 1.000 kvadratmeter i Bergen, og har rundt 800 medlemmer. Ett av disse medlemmene har med årene blitt en svært viktig ressurs for senteret.

- Jeg skjønte tidlig at du har to valg i livet: Det ene er å syte og det andre er å gjøre noe med det du har fått tildelt, forteller Frode Fyllingsnes. Han har cerebral parese og bruker rullestol for å komme seg fra A til B. Etter at Fyllingsnes oppdaget trening, har det bare gått én vei. I dag er han utdannet personlig trener, er medeier i Max Fitness og er flere ganger norgesmester i styrkeløft for bevegelseshemmede.

- Til tross for hans handicap har Frode fått til store ting, både innen styrkeløft og på forretningsfronten. Før hadde Frode mye fritid til overs. Han brukte store deler av dagen sin på treningssenteret og begynte å hjelpe til med små oppgaver. Da Max Fitness flyttet inn i nye store lokaler på Frekhaug, ble Frode fast ansatt og resten er historie, forteller eier og daglig leder av Max Fitness, Christer Fløysand.

Ønsker å hjelpe andre

- Treningen er som medisin for meg. Jeg er totalt avhengig av trening for å fungere i hverdagen. Det er i tillegg det gøyeste jeg vet om. Derfor er målet mitt som personlig trener å gjøre en endring i hverdagen til andre mennesker, sier Fyllingsnes om hvorfor han ønsket et yrke som personlig trener.

LES OGSÅ: Syv tips til personlige trenere

Fyllingsnes mener at de fleste kan trene med den kroppen en har, og terskelen for å trene på deres senter er lav.

- Jeg, for eksempel, kan trene det meste av styrkeøvelser. Beintrening er mer utfordrende, men ikke umulig, forteller Fyllingsnes.

Til NRK sier han at andre får mer troen på seg selv, når de ser at han med sine fysiske forutsetninger klarer å trene.

Frode-Fyllingsnes1

Legger vekt på medlemsoppfølging

Senterets filosofi gjenspeiler seg i arbeidet Fyllingsnes gjør, de jobber hele tiden for at eksisterende medlemmer skal trives og ha det gøy, i tillegg til å få den oppfølgingen de trenger.

- Vi er veldig opptatt av å være på gulvet sammen med medlemmene våre og komme med små tips og veiledning underveis. Vi har troen på at god oppfølging i begynnelsen er nøkkelen for at medlemmet skal komme inn i en god rutine, slik at sjansen for frafall minimeres, forteller Fløysand som mener det er positivt både for dem og medlemmet.

LES OGSÅ: Dette kjennetegner lojale medlemmer

Helt til slutt har gjengen i Max Fitness denne erfaringen å dele videre:

- Vi erfarer at medlemmer responderer godt på at de kommer inn i en fast og strukturert rutine fra første dag. Oppfordre medlemmene til å gå til innkjøp av en treningsdagbok og be dem loggføre alle øktene, da er det lettere for oss og dem å følge progresjonen deres systematisk, forteller Fløysand. Han og Fyllingsnes ser også at noen kan slite med for uoppnåelige mål.

- Sett heller litt lettere mål, alt over dette blir en bonus. Det motsatte kan resultere i skuffelse for dem som ikke helt når målene, avslutter Fløysand.

Gratis e-bok: Slik får du et mer lønnsomt treningssenter