shutterstock_1018506253-535396-edited

Treningsprogrammer har blitt en sentral del av aktive menneskers daglige rutine. De kan by på et vell av fordeler, fra kontroll med vekttap og næringsinntak til langsiktig målsetting og resultatmåling. Treningsentusiaster flest har nå en digital følgesvenn med seg til treningsstudioet. Men hvordan ser dette ut for lederen av et treningssenter?

Steve Ecott | Gjesteforfatter
Steve er har tidligere jobbet som journalist og er nå ansvarlig for innholdsmarkedsføring i Virtuagym. Selskapet er totalleverandør av system tilpasset treningssenter og driver også sin egen blogg.

Dette innlegget ble først publisert på bloggen til vår samarbeidspartner Virtuagym: 3 Reasons Why Fitness Apps Boost Member Retention

Kan teknologi, i dette tilfellet en app, hjelpe deg i ditt arbeid med å øke lengden på medlemskapene og levere god valuta for pengene for dine medlemmer?

Det korte svaret er: ja. Her får du tre grunner til at det er slik:

1. Følg fremdriften til medlemmene

Vi vil alle måle fremgangen vår, og gadgets har gjort dette enda enklere. Det er ikke et uvanlig syn på et treningsstudio å se svette løpere som fanatisk sjekker klokka for å få siste glimt av kaloriene de har brent. Det er flott å se folk gi alt for en sunn livsstil, men tenk bare hvor fint det kunne vært om du fikk innsikt i disse dataene og dermed visste hvordan medlemmene dine presterte! 

Å introdusere en mobil treningsapp på senteret gir ikke bare ekstra verdi til medlemmene dine, men lar deg også observere og overvåke framgangen deres. Med en app som også måler framdrift, kan medarbeiderne på senteret spille en aktiv rolle i hvert enkelt medlems treningsopplevelse. Fra å gi oppmuntring når det ser ut til at en veteran har fremgang, til å sette opp mål og milepæler for helt nye medlemmer. Fremdriftssporing er et multifunksjonsverktøy som åpner for nye muligheter for verdiskaping, uansett hvor medlemmet befinner seg i medlemsreisen.

En treningsapp visualiserer dataene gjennom å tolke grafer og tidslinjer enkelt og la medlemmer dele fremgangen gjennom senterets egen fellesportal. Fremgang bør ikke være en oppgave som angår enkeltpersoner alene. Ved å spore dette, og dele det med andre, øker medlemmet sjansene for å nå målene sine. Dette har direkte betydning for medlemslojaliteten.

2. Øk varigheten av medlemskapene  

En treningsapp knytter medlemmene tettere til treningssenteret fordi engasjement er en viktig parameter for å bevare medlemskap. Enten det er gjennom å minne medlemmene på deres daglige treningsøkt eller for å starte en diskusjon i gruppa om fordelene med, for eksempel, HIIT treningsøktene.

Sweat Equity, et treningsstudio basert i Fort Lauderdale, Florida, brukte en skybasert løsning for å skape et digitalt miljø for både senteret og medlemmene deres. En slik plattform er enkel å vedlikeholde og svært effektiv for å drive engasjement blant medlemmer som kanskje har vært vanskelige å treffe tidligere.

Lokale nettverk legger også til rette for medlemmene slik at de kan dele fremdrift, diskutere treningsplaner og motivere hverandre direkte fra smarttelefonen. Denne gruppetenkingen er en tilnærming til medlemskap som bidrar til å bygge merkevare og øke medlemstilfredshet, to viktige parametere for å øke tilhørigheten til treningssenteret.

3. Strømlinjeforme administrasjonsoppgaver

La oss innse det, ingen liker papirarbeid. Spesielt når det innebærer at man manuelt fyller ut skjemaer og store regneark. Administrasjonsoppgaver er viktige, men kan ta opp dyrebar tid i løpet av arbeidsdagen; tid du kan investere i medlemmene gjennom å engasjere og bygge relasjoner. 

Automatisering frigjør ikke bare tid, men endrer treningsopplevelsen for medlemmene dine. App-profiler kan kobles til automatiserte påmeldingsskjemaer, mens appene selv kan håndtere reservasjoner til timer og andre kjøp på senteret. Alle disse prosessene gir merverdi og gjør medlemsopplevelsen mer praktisk.

En treningsapp kan håndtere disse hverdagslige oppgavene for deg og frigjøre den verdifulle tiden du trenger for å fokusere på viktige oppgaver, som å redusere medlemstapet og øke betalingsgraden. Medlemsrelaterte oppgaver og løpende kampanjer trenger planlegging og implementering, noe som er vanskelig å få til når du er dynget ned av hauger med papir og dokumenter. 

I tillegg, ved å spare tid på administrasjonsoppgaver, vil du og dine ansatte frigjøre flere timer til å investere i samhandling og skape en overordnet bedre opplevelse for de som virkelig betyr noe: medlemmene dine.

Konklusjon

Ved å bruke et treningsprogram aktivt i driften av senteret, vil du oppdage en rekke forretningsforbedringer. Teknologi bør omfavnes, spesielt når den har potensial til å revolusjonere flere aspekter av virksomheten.

Gratis e-bok: Slik får du et mer lønnsomt treningssenter