SG-2 (2)- Du blir aldri utlært, og du kan ikke kunne alt, mener personlig trener Sigvar Garfors.

- Jeg jobber med både privatpersoner og idrettsutøvere. I løpet av mine ca. 6.000 leverte timer som personlig trener, i tillegg til oppfølging av et hundretalls personer over nett, har jeg gjort meg noen erfaringer når det kommer til hva jeg synes personlige trenere burde fokusere på for å lykkes.

Sigvar Garfors | Gjesteforfatter

sg-rund

Sigvar Garfors er personlig trener for både privatpersoner og idrettsutøvere på internasjonalt nivå. Tilpassing av diett og trening er hovedfokuset til Sigvar når kundene hans skal nå målene sine. Han kjører egne kurs på nett, i tillegg til å være personlig trener på Optimal Trening i Oslo.

Garfors har bygget seg opp erfaring fra år med fotball, styrketrening, kroppsbygning og styrkeløft, arbeid som osteopat, i tillegg til utdanning innen helse og trening ved Norges Idrettshøgskole.


Syv tips til personlige trenere:

  • Videreutvikle kompetansen din kontinuerlig
  • Spesialiser deg innenfor ett eller noen få felt
  • Tro på tjenesten du selger
  • Jobb langsiktig
  • Gjør kvalitetsarbeid
  • Avklar forventinger til deg selv og kundene dine
  • Gå foran som et godt forbilde

Først og fremst må du kontinuerlig ta til deg kunnskap. Du blir aldri utlært. Som personlige trenere jobber vi blant annet mye med relasjoner, trening, kosthold, psykologi, salg og markedsføring. Det finnes derfor utallige temaer å dykke ned i for å lære mer om hvordan du kan hjelpe kundene dine på en best mulig måte, men også hvordan du kan opprette og bevare et fullverdig levebrød. Jeg synes det er et godt utgangspunkt å forsone seg med at man ikke kan lære seg alt, men at man etterstreber å hele tiden ta til seg kunnskap.

Ingen kan være spesialister på både rehabilitering, kondisjon, styrke, muskelvekst og livsstilsendring. Fremstiller man seg slik overfor potensielle kunder når du markedsfører deg, ser det rett og slett ut som du ikke er god til noe som helst.

Finn ut hva du liker å lære mer om, og hva du synes er kjekt å jobbe med i hverdagen. Deretter fokuserer du på disse områdene, da blir du virkelig god.

Kjenn dine egne begrensninger. Du kan tilegne deg nødvendig kunnskap på ulike områder, men hvis dette ikke er en del av dine fokusområder, så er det mer hensiktsmessig å henvise til andre bransjekollegaer som har den relevante kompetansen. Du hjelper kunden videre på rett vei, samtidig som du gir en bransjekollega flere kunder.

Bygg sten for sten

Jeg har inntrykk av at mange som starter i dette yrket har for høye forventinger om hva de kommer til å oppnå i startfasen. Det tar lenger tid å bygge seg opp en kundeportefølje og en stabil inntekt enn de fleste tror. I starten må du bare innstille deg på at du sannsynligvis må jobbe en del gratis, ha en kaotisk timeplan og tilpasse deg kundene dine.

Er du personlig trener må du kunne selge. Salg er kanskje et litt negativt ladet ord i bransjen vår, og mange ser nok på salg som noe «meglere og telefonselgere gjør» og tar ikke så mye stilling til at de faktisk må kunne selge tjenesten sin. Selv om du har alle midlene som trengs for å hjelpe kunden med å nå målene sine, kommer du ingen vei om du ikke har troen på deg selv og tjenesten du leverer, samt at du klarer å formidle hvordan dette er en god investering for kunden både på kort- og lang sikt. Du må kunne selge tjenestene dine med «rak rygg».

LES OGSÅ: -En personlig trener er først og fremst en selger 

Det er også viktig å ikke gape over for mye. Kvalitet bør definitivt gå foran kvantitet. Det arbeidet du setter i gang med, bør du fullføre med stil. Ti kunder som får gode resultater, er mye bedre enn 30 kunder som ikke får noen resultater. Jungeltelegrafen må overhodet ikke undervurderes, da det sannsynligvis er den beste markedsføringen vi har. Den går ikke av seg selv - du må gjøre folk fornøyde.

Luk bort urealistiske forventinger

Du bør ta en forventningsavklaring med alle nye kunder. Har kunden urealistiske forventninger ved inngåelse av et samarbeid, vil kunden fort bli misfornøyd på veien. Husk å tilpass deg hver enkelt kunde. Folk er forskjellige, og en personlig trener tjener mye på å være tilpasningsdyktig i sitt arbeid. Du må ha kunnskap, formidlingsevne og medmenneskelige egenskaper for å få frem hva som er oppnåelig for hver enkelt- på en god og forståelig måte.

Praktiser det du preker

Til slutt, men ikke minst - gå foran som et godt eksempel. Det er vanskelig å få en kunde til å forstå hvorfor de bør trene regelmessig, sove mer og spise sunnere hvis du ikke gjør det selv. Du er et forbilde for dem som trener med deg- vis det!

Gratis e-bok: Slik får du et mer lønnsomt treningssenter