20200131-4F0A9210

Hvem er det du lytter til når du trenger inspirasjon? Vi gir deg noen gode podkast-tips her.

Du kan oppnå mye og utvikle deg selv ved å aktivt ta til deg andres erfaringer, og her har podkaster blitt en uuttømmelig kilde. Kanskje løser en utfordring seg, kanskje får du et nytt syn på en sak eller kanskje får du deg en god latter.

Ifølge Dagens Næringsliv finnes det i dag over 700.000 podkaster og 30 millioner podkast-episoder tilgjengelig på verdensbasis. Det er ikke så rart. Podkast er en enkel kanal å bruke i en hektisk hverdag. Tiden vi bruker i bilen, på mølla eller mens vi gjør husarbeid kan nyttes til å høre på interessante mennesker med viktige budskap.

Istedenfor å føle at tiden din spises opp av småjobber og bilkjøring, kan du også bruke tiden til noe du får bruk for senere. Lytter du for eksempel til en podkast om psykologi og ledelse får du kanskje lære mer om hvordan du best kan kommunisere med dine ansatte. 

Norges mest aktive podkaster

Etter hvert som flere og flere nordmenn lytter til podkaster, lanseres nye podkaster og flere og flere fagfelt dekkes. Vi har funnet frem noen podkaster som kan passe for deg som leder eller jobber på et treningssenter, og som er over gjennomsnittet interessert i trening og folkehelse.

«I det lange løp»: NRKs supermosjonist Jann Post og Kristian Ulriksen inviterer de beste løperne og ekspertene i studio for å snakke om trening og suksessfaktorer.

"NIH-podden": Norges idrettshøgskole skriver dette på sine nettsider - "NIH-podden er for deg som er opptatt av fysisk aktivitet, bevegelse, idrett og trening. Våre dyktige forskere gir deg innsikt i ulike idrettsvitenskapelige temaer".

«Prestasjonsprat»: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum og doktorgradsstipendiat ved Norges Idrettshøgskole og idrettsfysiolog Melin Meyer Magulas lager en prestasjonspodkast. Ekteparet formidler trening og idrett med sine prestasjonsbriller på.

«Sterkere»: De to pt-ene Benjamin Christensen og Martin Norum snakker om trening, ernæring og sine erfaringer i bransjen.

«Kant ut med Tiril og Ingrid»: Toppidrettsutøverne Tiril Eckhoff og Ingrid Tandervold forteller om livet i toppidrettsboblen - og litt til.

«Treningspodden»: Mentaltrener og pt Pia Seeberg og pt Silje Thorstensen formidler treningstips og inspirasjon til en aktiv hverdag.

«Evolution»: Senterkjeden Evolution drifter blogg og podkast med samme navn. De snakker om «alt du trenger å vite om trening».

«Mentaltrener-podkasten»: Mentaltrener Frank Nilsen spør sine gjester - hva er det som gjør at noen mennesker klarer å presse seg til det ytterste?

Les også: Har du god forretningsforståelse? Test deg her

Norske podkaster om ledelse og arbeid

«Shifter»: Shifter er opprinnelig en nettavis om teknologi, innovasjon og business. Podkasten deres formidler ideer, utfordringer, penger, makt og mennesker.

«Lederpodden»: Organisasjonspsykolog Tor Åge Eikerapen intervjuer ledere og fagfolk om ledelse og mennesker i organisasjoner.

«Mandagsmøtet»: Journalistene Eva Grinde og Nora Rydne spør hverandre, og gjester om karriere og jobb.

Les også: Dette bør du tenke på når du skal ansette medarbeidere på treningssenteret

Internasjonale podkaster verdt å lytte til

Det engelskspråklige podkast-biblioteket har også mye å by på. Så for ordens skyld har vi funnet frem noen podkaster fra denne kanten også.

«The fitness founders podcast»: Podkasten for deg som ønsker å drive treningssenter eller som allerede gjør det.

«Ted Talks Daily»: Dette er podkastversjonen av de korte og informative Ted talk-foredragene som holdes av fagfolk fra hele verden. De snakker om alt fra hjernekirurgi til kjærlighet.

«The Mindset Mentor»: Mentaltrener Rob Dial gir deg kort og godt et inspirerende spark bak tre ganger i uken.

«Another mother runner”: Mamma Sarah Bowen Shea forteller om hvordan hun holder formen i en hektisk hverdag.

«The hardcore self help podcast”: Psykolog Robert Duff forteller om ulike mentale utfordringer, følelser og veien til en sunn mental helse.

«Stronger by science»: Greg Nuckols and Eric Trexler snakker om trening, kosthold og livet generelt.

«The School of Greatness»: Tidligere idrettsutøver Lewis Howes inviterer mennesker med fantastiske historier og prestasjoner inn i studio.

«Sweaty business»: Denne podkasten er ikke engelskspråklig, men vi lurer den inn her likevel. Det svenske bransjenettstedet for treningsindustrien «Sweaty business» lager også podkast. De intervjuer gjestene sine om trening og treningsbransjen.

Gratis e-bok: Starte treningssenter