Tilnærmet null vekst de siste tre årene. Svakt omdømme blant den delen av befolkningen som ikke trener. Marginene er nede i to små prosenter, og hvert fjerde senter går med underskudd. Treningsbransjen sliter i motvind, men på TREN17, som arrangeres 23. og 24. mars, snur vi på flisa og ser på mulighetene i stedet. For de finnes så absolutt!
Treningssenterbransjen er en sammensatt bransje. Siste tall fra Virke Trening viser at det er 1103 treningssenter i Norge, hvorav 628 er frittstående, og resten er organisert under større og mindre kjeder. Det er mye forskjellig kompetanse der ute i de ulike bedriftene, og ulike styrker og svakheter fra senter til senter - men også mange felles utfordringer. Mange av disse utfordringene kan møtes med gode, strategiske valg. Dette skal vi snakke om på TREN17.
TREN - for tiende år på rad
Hvert eneste år siden 2008 har CrediCare samlet ca 250 deltakere fra alle deler av treningsbransjen til TREN-seminar. Det tiende arrangementet i rekken, TREN17, går av stabelen 23. og 24. mars på Thon Hotel Oslo Airport. Hovedtemaer i år er strategiske valg, endringsledelse og lønnsom drift av treningssenter. Det blir god anledning til å diskutere, stille spørsmål og utveksle erfaringer rundt temaer som blant annet bransjesystemer, økonomistyring, personal, ledelse og strategi.
Strategi får et ekstra fokus på TREN17. I tøffe tider må treningssenterbransjen gjøre noen viktige valg. Nøkkelen til lønnsomhet og posisjon i markedet for hvert enkelt senter, ligger i å velge sine strategier. Strategiske valg betyr å sette fokus på de aktiviteter man mener er viktige og riktige for sin bedrift. Dette trenger ikke å være de samme valgene som konkurrentene tar. Snarere tvert imot! Å skille seg ut og være unik kan være avgjørende for å få en posisjon i markedet.
Les også: Slik markedsfører du ditt treningssenter lokalt
Intellektuell akupunktur og erfaringsdeling
Til å fjerne skylappene våre og gi oss perspektiv på fremtiden, har vi invitert Magnus Lindkvist til TREN17. Han tar for seg den utfordringen det er å holde fokus på effektiv drift på treningssenteret samtidig som du skal holde deg oppdatert på trender og jobbe med strategier for fremtiden. Vi utsetter oss gjerne for «intellektuell akupunktur» med Magnus!
Ståle Angel er en nestor i bransjen. Med 11 år som leder i Elixia har han vært involvert i de strategiske valgene og utviklingen som har gjort Elixia til den merkevaren den er i dag. På TREN17 deler han erfaringer og tanker rundt treningssenterbransjen. En unik mulighet til å få innblikk i en enestående historie fra bransjen!
Kan fokus på folkehelsen, og det offentlige som strategisk samarbeidspartner, gi bransjen nye muligheter fremover? Vi har utfordret direktør Anne Thidemann i Virke Trening. Hun har, mer enn noen, utfordret det offentlige for bransjens rammevilkår og vet å snu seg i det offentlige systemet.
Vi mener at det også er viktig at dere hører hvordan andre senterledere tenker om utvikling av sine produkter og markeder. Vi har invitert to senterledere med ulike utgangspunkter til å dele sine erfaringer på TREN17. Hvordan har de tenkt strategisk? Hva har de lykkes med? Hvilke erfaringer har de gjort seg som vi andre kan unngå? Vi ser fram til at Anita Koot og Tor Fredrik Berg skal dele sin opp- og nedturer som senterledere.
Og noen praktiske hjelpemidler «to go»
Andres erfaringer er til god nytte når du skal jobbe fram strategier for din egen drift, men vi skal også sørge for at du på TREN17 får praktisk hjelp og støtte til å gjennomføre strategiarbeidet i praksis. Eksperter på området vil utstyre deg med både arbeidsverktøy og gode råd. Målet vårt er at du, etter TREN17, er i stand til å planlegge og gjennomføre prosesser som bidrar til å løfte senteret ditt.
Med denne totalpakka vil du stå sterkere til å møte dagens utfordringer, få ny motivasjon og nytt engasjement med tanke på framtiden. Ikke minst: Du får verktøysettet du trenger for å komme i gang med dine egne snuoperasjoner!
Ses vi i mars?