Mange bruker ferie- og skattepenger på gjeld og ubetalte fakturaer.

I disse dager utbetales ferie- og skattepenger til Ola og Kari Normann. Hvordan kan du påvirke medlemmene til å gjøre opp utestående til ditt treningssenter i juni?

De fleste lønnsmottakere har omtrent samme utbetaling av lønn og godtgjørelse hver måned. Noen måneder er det kanskje ekstra mange regninger som må betales, og lite til overs. Juni er imidlertid en måned hvor de fleste lønnsmottakere har ekstra god likviditet og penger på kontoen sin. Vi snakker selvsagt om feriepenger og skattepenger.

2 av 10 vil betale gjeld

Feriepenger er allerede på vei til lønnsmottakerne og skatteetaten betaler også ut tilgodehavende i disse dager. En undersøkelse som SpareBank 1 gjorde i fjor viser at 3 av 4  får igjen på skatten. 2 av 10 sier at de vil bruke skatte- og feriepenger til å betale ned på gjeld, og 1 av 10 vil gjøre opp ubetalte fakturaer. Hvordan får du da medlemmene til å gjøre opp utestående til ditt treningssenter?

LES OGSÅ: Slik kan du forebygge at treningsavgiften går til inkasso

Faktura eller fristelser?

Vi som leverer innfordringstjenester jobber for at våre oppdragsgivere får mest mulig av ferie- og skattepengene til å dekke utestående krav. Vi strukturerer vår kommunikasjon og påvirkning bevisst mot utbetalingstidspunktene, og kjører høyt volum i de fleste kanaler for å forsikre oss om å nå frem.

Mange er lydhøre for å betale fakturaer og gjøre opp gjeld i en periode med større økonomisk romslighet. Selvsagt er vi i konkurranse med flotte feriereiser, gode tilbud i detaljhandelen og andre sommerfristelser, men av erfaring vet vi at innbetalingsgraden vil øke betraktelig i de neste ukene.

LES OGSÅ: 9 av 10 betaler treningsavgiften i tide

Dette kan du selv gjøre for å få innbetalinger

Mitt første råd vil selvsagt være å outsource innfordringen. Da slipper du både å tenke på det og gjøre noe med det. Men det er også mye du kan gjøre selv for å få flere til å gjøre opp utestående.

Gjør som inkassobyråene og kjør SMS-kampanjer, send brev eller e-post, bruk telefonen og eventuelt andre kanaler mot de medlemmene som ligger bakpå med betalinger. Det er stor sannsynlighet for at også dine medlemmer har noen ekstra kroner i juni, og en innsats fra din side kan gi hyggelig effekt.

Du kan også vurdere å kjøre tilbud av typen "Spar renter og omkostninger hvis du gjør opp for deg nå". Vår erfaring tilser at dette har liten betydning for selve oppgjøret, men det er en fin gest og positiv vinkling av et ømt tema. Kanskje du oppnår ny og konstruktiv dialog om fortsatt trening på ditt senter?

LES OGSÅ: Små grep som kan hindre at medlemmene forsvinner fra treningssenteret

Men husk: Dersom du allerede har sendt kravene til inkassobyrå, er det viktig at din kommunikasjon ikke kolliderer med den som inkassobyrået kjører. Dette kan fort skape misforståelser og unødvendig kundestøy.

Vinn-vinn

Det som er bra med å gjøre tiltak som dette, er at dine medlemmer får lettet litt på samvittigheten, du får betalt og ryddet i reskontroen og sist, men ikke minst: Når kravene er betalt, letter det også kommunikasjonen mellom deg og dine medlemmer.

God sommer!

Gratis guide: Derfor bør du sette bort hele betalingsprosessen  Last ned nå